header POSDRU

Plăsuțe responsabile

Proiectul Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială (SISES) are impact în rândul unor categorii care, de cele mai     multe ori, sunt marginalizate și nu li se oferă o șansă la o viață mai bună. Prin intermediul acestui proiect, încercăm să umplem golul atâtor ani în care oameni aflați în dificultate nu au beneficiat de niciun ajutor din partea comunității“, explică Anna B., Asistent proiect în cadrul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, filiala Cluj-Napoca.

Să reușești să atingi un obiectiv ca acesta nu este o sarcină ușoară.

De multe ori ne-am confruntat cu lipsa unor informații clare din partea instituțiilor, prin urmare a trebuit să găsim soluții, independent, la nivel de parteneriat. De exemplu, modelele contractelor de subvenție încheiate cu SES-urile din proiect, modificări bugetare, depunerea cererilor de rambursare și de plată”, povestește Andra H.

Dincolo de greutăți, echipa de implementare se arată decisă să transforme proiectul într-unul de referință. De optimismul lor ne-am convins pe măsură ce discuția a continuat.

SISES este alături de oameni deosebiți din spații rurale în această aventură de-a demonstra, că și oamenii dezavantajați sunt extrem de valoroși, iar dacă se ivesc mici oportunități, atunci pot duce spre succes afaceri frumoase și apropiate de sufletele noastre”, spune Arpad O., Expert monitorizare și raportare, Fundația Civitas Odorheiu Secuiesc. Lidia Ș. de la Fundația NESsT completează: “Proiectul ar putea fi considerat un promotor pentru sprijinul pe care îl oferă antreprenoriatului social iar rezultatele acestuia pot avea efect multiplicator cu un impact social crescut în regiunea vizată de proiect”.LIGNEUS CONSTRUCT

Astfel de proiecte se dovedesc a avea o contribuție directă asupra economiei locale și asupra nivelului de trai al oamenilor. Astfel, persoane inactive devin contribuabili și generatori de valoare adăugată prin produsele și serviciile dezvoltate în întreprinderile nou înființate.

Economia socială poate produce exact acele modele de afaceri care pot rezolva problemele unor categorii marginalizate nu doar prin asistență socială, ci și prin incluziune. Poate da sens vieții unor oameni, prin locuri de muncă create adaptate nevoilor lor sau poate ajuta alte grupuri care se află într-o situație materială precară“, a conchis Zoltan-Cristian B., Expert economie socială, Fundația NESsT România.

Mai multe informații despre proiect puteți afla accesând site-ul www.sises.ro.

Proiectul “Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială (SISES)” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste în oameni!

footer POSDRU