header POSDRU

A fost lansat proiectul ”Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială”

Cluj-Napoca, 14.11.2014

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013

”Investește în oameni”

Fundația Civitas a lansat joi, 13 noiembrie 2014, în sala de conferințe a Hotelului Central, proiectul ”Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială (SISES)”, finanțat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 prin Fondul Social European. Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca (CENPO), NESsT Timișoara și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Odorheiul Secuiesc.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui mecanism inovator, flexibil și sustenabil de ocupare și crearea de oportunități de participare pe piața muncii pentru persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru. Proiectul își propune ca în următoarele 12 luni să crească gradul de ocupare pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile, cu precădere din comunități rurale, prin dezvoltarea de nouă structuri de economie socială care vor valorifica potențialul de dezvoltare la nivel local. Aceste noi structuri vor fi înființate și dezvoltate în Apahida, Florești, Ciurila, Cluj – Napoca, Timișoara, Obrănești, Ciucsângeorgiu, Bancu.

Aceste nouă structuri de economie socială înființate prin proiect vor ajuta la valorificarea forței de muncă locale, oferind noi oportunități de ocupare pentru persoanele din grupurile vulnerabile și facilitând astfel accesul acestora la resursele și serviciile comunității.

Persoane de contact:

Anna Batrîn – asistent proiect
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – filiala Cluj-Napoca
anna.batrin[at]civitas.ro, telefon 0740063682

Andra Huțuțui – Expert monitorizare și raportare
Asociația Centrul pentru Politici Publice
ahututui[at]cenpo.ro, telefon 0264354455

 

footer POSDRU